We “sparen” vrouwen

In 2006 begon ik met ondernemen. Ik startte IdeaCompany. Ik help sindsdien mensen en organisaties aan ideeën. Ik kreeg zelf ook heel veel ideeën voor nieuwe producten en diensten. De eerste was een website met een handig overzicht van zaaltjes. Omdat ik er zelf behoefte aan had. Ik zocht wel eens een fijne zaal voor een workshop in een deel van Nederland waar ik niets wist. Dan moest je gaan rondvragen. Ik dacht, dit kan handiger. Dit idee ben ik dan ook gaan uitvoeren.

De naam werd zaaltjeszoeker.nl

Ik liet een site bouwen en ging zaaltjes “sparen” en zoekcriteria opstellen. Ik keek de kunst af bij marktplaats en funda, dat waren de enige bekende andere zoeksites.

De grootte van de zaal was natuurlijk belangrijk, maar ook de bereikbaarheid met auto en OV, de uitstraling en de prijs. En ook of je er zelf catering mee mocht nemen of het rolstoelvriendelijk was en of er wifi en beamer was, in 2007 was dat nog niet vanzelfsprekend.

Ik vond het heel leuk om zaaltjes te spotten en ze er op te zetten. Café-eigenaren die ik er over vertelde, zeiden soms “Ja, maar ik heb toch al een website?” Alsof een website hebben, hetzelfde is als gevonden worden.

Twee jaar later maakte ik een kopie van die site, dat werd werkplekzoeker.nl. Voor die openbare plekken waar je fijn kon werken voor een paar uur, zonder weggekeken bij je koffie. Er stond bij of er stroom was en hoe de koffie was.

Beide sites bestaan niet meer, maar ik heb er veel van geleerd.

En ik heb ook behoefte gevoeld, maar niet gemaakt, aan een site met cateraars en een site met makkelijk doorzoekbare koren. Welke dag en waar repeteren ze, wat is het repertoire en wat is het ambitieniveau. Allemaal relevant als je een koor zocht en toen ik er één zocht, moest ik vele site bezoeken om daar achter te komen.

En nu spaar ik weer wat, namelijk vrouwelijke ZZP’ers die zichzelf verhuren. Die met hun kennis en ervaring hun geld willen verdienen. In contact met mensen en op uurbasis. Dus waar het van belang is dat de communciatie goed verloopt. Waar het om mensenwerk gaat, niet om geautomatiseerde mailtjes in een online marketing funnel.

Dus, ben jij een vrouw en ZZP’er en word je graag ingehuurd door mensen en organisaties? Kom dan op mijn site die niet vrouwenzoeker.nl heet, maar Professionalista.nl . Je mag je er zelf op zetten, ik heb 3 smaken profielen en de eerste 6 maanden is het profiel gratis.

Werk aan je zichtbaarheid, je vindbaarheid en sluit je aan bij Professionalista!

Marijke Krabbenbos
Marijke Krabbenbos

Leave a reply