Interview Professionalista Margret Weijers
Interview Professionalista Margret Weijers

Margret Weijers, eigenaar van Smaakvermaak – Het Fijne Van Wijn. Margret is vinoloog met een indrukwekkende start van haar werkende leven, De Vrienden van Jacob & De Librije, het zal maar op je cv staan! Haar missie: elke wijnliefhebber laten ervaren dat wijn enorm leuk is. Zeker wanneer je er meer vanaf weet. Dat doet zij door haar trainingen en het geweldige WijnSpel. Leer deze Professionalista kennen!

Jouw Naam: Margret Weijers
Bedrijfsnaam: Smaakvermaak – Het Fijne Van Wijn

Leer Margret echt kennen in 9 antwoorden:

  1. Omschrijf in maximaal 50 woorden jouw bedrijf

Bekent om mijn passie, humor en enthousiasme zorg ik, Margret, tijdens een wijncursus of wijnproeverij voor de nodige interactie zodat jij meer leert over wijn en je er nog meer van kunt genieten. En dat wijnspel? Hilarisch! Dat MOET je gewoon een keer gespeeld hebben.

  1. Hoe lang ben je ondernemer en wat heb je gedaan voordat je startte als ondernemer?

Dit jaar bestaat Smaakvermaak 10 jaar. Voordat ik mijn bedrijf startte heb ik als gastvrouw/sommelier gewerkt bij o.a. De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord en De Librije in Zwolle.

  1. Wat was jouw reden om als zelfstandiger te starten?

In de wijnwereld word vaak erg ‘gebrald’, zonde, want op deze manier verhoog je de drempel voor wijnliefhebbers. Ik wil juist deze drempel verlagen of zelfs weghalen en elke wijnliefhebber laten ervaren dat wijn enorm leuk is. Zeker wanneer je er meer vanaf weet.

  1. Wat maakt jouw bedrijf uniek?

Wat ik veel te horen krijg is dat het plezier ervan af spat. Informatief, geen feitjes en rijtjes, maar interactief en met een gezonde dosis humor.

  1. Wat vind je lastig in het ondernemen EN wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?

Lastig vind ik dat ik vaak alleen werk. Maar dit probeer ik om te buigen naar leuke samenwerkingen. Het meest leuke vind ik dat ik wijnliefhebbers kan enthousiasmeren en dat ze gaandeweg de rode draad in wijn leren ontdekken. En net zo enthousiast worden over wijn.

  1. Wat zou je bij de start van jouw bedrijf anders hebben gedaan met je kennis van nu?

Eigenlijk niets. De afgelopen 10 jaar ben ik door het ondernemen wijzer geworden en zou ik hier niets aan willen veranderen. Het heeft Smaakvermaak gemaakt tot wat het nu is. Dé wijnopleider die met passie, enthousiasme en humor wijnliefhebbers (nóg) meer laat genieten van wijn.

  1. Waar wil jij over 2 jaar en over 5 jaar staan?

Over twee jaar hoop ik sterk uit de coronacrisis te zijn gekomen.
En over vijf jaar zou ik het tof vinden wanneer ik samen met andere vakidioten een theater zou kunnen vullen met een programma rondom onze zintuigen.

  1. Hoe integreer jij jouw bedrijf in jouw dagelijkse dag?

Dit loopt eigenlijk door mijn hele dag heen en ja, dus ook door mijn privéleven. Het hoort er nu eenmaal bij en ik vind het ook niet erg. Ik leer wel meer dat het ook niet erg is wanneer iemand een dag later iets van mij hoort ?

  1. Wat is jouw GOUDEN TIP voor andere vrouwelijke ondernemers?

Doe wat je leuk vind, dan voelt het niet als werk en geniet je elke dag van wat je doet.

Leer Margret nog beter kennen:
Profiel Margret: klik hier
InstagramAccount: klik hier
Website: klik hier

Ellen Pichotte
Ellen Pichotte

Leave a reply