Interview Professionalista Sanneke Heij-Ligthart
Naam: Sanneke Heij-Ligthart
Bedrijfsnaam: STHY interieur en tuin

Sanneke, eigenaar van STHY interieur en tuin, helpt je met je plek nog meer je eigen plek te laten zijn. Zowel de inrichting van je tuin als van je huis.

Leer Sanneke echt kennen in 9 antwoorden:

  1. Omschrijf in maximaal 50 woorden jouw bedrijf

Ik help met de Styling van je Tuin en je Huis zodat het nóg meer de plek wordt waar je graag bent en waar je jezelf kunt zijn. De Y staat in STHY voor You(rs). Omdat het gaat om joúw huis en joúw tuin.

  1. Hoe lang ben je ondernemer en wat heb je gedaan voordat je startte als ondernemer?

Hoewel ik het toen niet zo zag, was ik tussen 1983 en 2000 al ondernemer met mijn eigen praktijk voor Oefentherapie Cesar. Omdat ik daar geen voldoening meer uithaalde ben ik in 2000 gestopt. Daarna rolde ik het secretariële vak in, vooral omdat ik eigenlijk niet goed wist wat ik wilde, waar ik voor wilde gaan leren. Toen ik in 2009 bezig was met het inrichten van een nieuw huis kwam ik de opleiding Lifestyle-adviseur tegen. Een naam die ik met heel andere dingen associeerde, maar het bleek te gaan om een opleiding voor interieur- en tuinadvies. Buiten dat dit dingen zijn die me altijd al interesseerden, was het ook iets waarmee ik weer iets voor mezelf kon gaan doen. In oktober 2014 zag STHY interieur en tuin het levenslicht. Nog lang met een baan ernaast, maar sinds april 2021 ga ik helemaal voor mijn bedrijf.

  1. Wat was jouw reden om als zelfstandiger te starten?

Vooral weer iets voor mezelf doen en ook nog eens iets wat ik echt leuk vind. En waar ik zélf kan bepalen wanneer ik ermee stop, want voorlopig heb ik daar nog geen zin in. Ik zeg wel eens gekscherend: ik kan altijd nog bejaardentehuizen gaan stylen.

  1. Wat maakt jouw bedrijf uniek?

Vooral het feit dat je bij mij zowel voor interieur- als voor tuinadvies terecht kan. Doordat ik kennis heb van beide, kan ik het ook goed op elkaar afstemmen, ook als het om een opdracht voor alleen interieur of tuin gaat.

Een ander belangrijk punt is dat ik altijd ook de praktische kant in het oog houd. 

  1. Wat vind je lastig in het ondernemen EN wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?

Het allerlastigste vind ik het bepalen van mijn prijs in relatie tot de tijd die ik in een opdracht stop. Dat ik er meer tijd in stop dan dat ik reken is mijn keus, maar er moet uiteindelijk onder aan de streep wel wat overblijven.

Verder vind ik het lastig me aan mijn planning te houden en te bepalen van wat ik wel en niet zelf doe en op welk moment ik iets doe. Ik denk dat ik meer het bekende zinnetje moet gaan gebruiken waarbij je de klemtoon op elk woord kunt leggen:  MOET IK DIT NU DOEN? Daarnaast volg ik een traject bij een businesscoach om me te helpen wat zaken helderder te krijgen.

Het allerleukste vind ik de leuke reacties op mijn ontwerpen en het spontaan opsturen van foto’s van het eindresultaat, zowel van klanten als van degenen die het realiseren.

  1. Wat zou je bij de start van jouw bedrijf anders hebben gedaan met je kennis van nu?

Misschien niet direct bij de start, maar achteraf had ik veel eerder moeten stoppen met een baan ernaast. Maar dat had zijn redenen, dus daar heb ik ook vrede mee. 

  1. Waar wil jij over 2 jaar en over 5 jaar staan?

Over 2 jaar wil ik een goedlopend bedrijf hebben met een leuke omzet, waar ik nog steeds elke dag met plezier in werk.

Over 5 jaar ben ik nog net zo lekker aan het werk en haal ik nog steeds leuke opdrachten binnen. Mijn AOW bewaar ik dan voor leuke extra’s.

  1. Hoe integreer jij jouw bedrijf in jouw dagelijkse dag?

Ik ben eigenlijk elke dag wel bezig met mijn bedrijf. Ik doe overal inspiratie op voor ontwerpen. Reageren op aanvragen en mail checken doe ik ook in het weekend, al probeer ik dat de laatste tijd wel wat te minderen.

  1. Wat is jouw GOUDEN TIP voor andere vrouwelijke ondernemers?

Doe niet alles zelf, maar vraag ook hulp als je er niet uitkomt.

Profiel Sanneke: klik hier
Instagram Account: klik hier
Website: klik hier

Ellen Pichotte
Ellen Pichotte

Leave a reply