Interview Professionalista Roos Hanemaaijer

 

Roos, eigenaar van Perfectiedrang, is er voor alle perfectionisten. Met haar website, met haar boek biedt zij een ieder hulp die dat nodig heeft. Als ervaringsdeskundige weet zij als geen ander in welke situatie je kunt zitten.

Naam: Roos Hanemaaijer
Bedrijfsnaam: Perfectiedrang

Leer Roos echt kennen in 9 antwoorden:

  1. Omschrijf in maximaal 50 woorden jouw bedrijf

Ik ben er voor alle perfectionisten die graag eindelijk die lat wat lager willen leggen. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe moeilijk dat is en schrijf ik regelmatig over mijn eigen proces of geef ik tips. Mijn website is er voor iedereen die een beetje hulp nodig heeft.

  1. Hoe lang ben je ondernemer en wat heb je gedaan voordat je startte als ondernemer?

Ik ben begonnen als auteur in 2016. Sindsdien zijn er twee professionele boeken van mij uitgegeven en in 2020 kwam mijn autobiografische debuutroman ‘geen weg meer terug’ uit. Deze roman was de eerste stap voor mij om echt gericht te schrijven richting moeders en vrouwen die worstelen met perfectionisme. Het boek gaat namelijk over hoe ik depressief werd door mijn perfectionisme, wat een invloed dit had op mijn gezin en omgeving en hoe ik weer uit het diepe dal kon klimmen. Na alle warme reacties die dit boek mij hebben opgeleverd, ben ik gestart met mijn website.

Hiervoor werkte ik als docent lichamelijke opvoeding, fysiotherapeut en als HBO docent.

  1. Wat was jouw reden om als zelfstandige te starten?

Eigenlijk gebeurd dat automatisch als je een auteur wordt. Er zijn nog geen mogelijkheden om als auteur in loondienst te gaan, wat ook juist heel goed is. Ik denk namelijk dat je zo de vrijheid houdt om zelf te bepalen waarover je wilt schrijven.

  1. Wat maakt jouw bedrijf uniek?

De ervaringen die ik zelf op heb gedaan, mijn achtergrond als docent en nu ook als ervaringscoach. Niet alleen kan ik mijn ervaringen delen, ik weet ook hoe ik ze zo kan delen dat het nuttig is voor anderen.

  1. Wat vind je lastig in het ondernemen EN wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?

Het lastigste vind ik het bereiken van mijn doelgroep. Ik weet dat ze er zijn en als ik sommigen bereik zijn ze ook heel enthousiast. Toch lukt het mij niet om het overgrote deel van hun te bereiken.

Het leukste vind ik de vrijheid; zelf bepalen wat jouw schema is en wat jouw projecten zijn.

  1. Wat zou je bij de start van jouw bedrijf anders hebben gedaan met je kennis van nu?

Ik zou voor het uitgeven van mijn boek al een groter netwerk gevormd hebben. Eerder bij platformen zoals blogzinnig.nl aangesloten zijn en eerder actief zijn binnen bepaalde Facebookgroepen. Ik merk dat juist jouw collega’s je ontzettend kunnen helpen in het vinden van jouw doelgroep. Door het uitwisselen van tips en trucs en het steunen van elkaars projecten, kom je veel verder dan alleen.

  1. Waar wil jij over 2 jaar en over 5 jaar staan?

Mijn grootste droom als auteur is bij een grote uitgever een roman uit kunnen geven over de gevolgen van perfectionisme en het probleem zo bij het grotere publiek onder de aandacht kunnen brengen. Maar het feit dat er volgend jaar een kinderboek komt van mijn hand over depressie, is voor mij eigenlijk al voldoende. Aangezien ik zo niet alleen de moeders en vrouwen, maar ook de kinderen een hart onder de riem kan steken als ze te maken krijgen met ouders met een psychische kwetsbaarheid.

  1. Hoe integreer jij jouw bedrijf in jouw dagelijkse dag?

Ik heb vaste tijden ingeroosterd dat ik op mijn thuiskantoor aan mijn projecten kan werken. Met name tijdens schooltijden, als ik niet hoef te werk.

  1. Wat is jouw GOUDEN TIP voor andere vrouwelijke ondernemers?

Geloof in jezelf. Als ik verhalen hoor van de meest succesvolle ondernemers, zit er altijd een element in van niet opgeven omdat ze geloven in zichzelf en hun product. Ook al duurt het jaren, uiteindelijk komen ze er. En daar houd ik mij ook aan vast.

Profiel Roos: klik hier
Instagram Account: klik hier
Website: klik hier

Ellen Pichotte
Ellen Pichotte

Leave a reply