Interview Professionalista Nienke Schaafsma
 
Nienke, eigenaar van LiNeVA is ondernemers assistent en bied office- en online markeing- support. Zij doet waar zelfstandig ondernemers niet aan toe komen, niet leuk vinden of niet genoeg kennis van hebben.

Naam: Nienke Schaafsma
Bedrijfsnaam: LiNeVA

Leer Nienke echt kennen in 9 antwoorden:

1. Omschrijf in maximaal 50 woorden jouw bedrijf

Als virtueel assistent, of zoals ik het meestal noem ondernemers assistent, bied ik office- en online marketing- support. Het ondersteunen van zelfstandig ondernemers met taken waar zij niet aan toe komen, die ze niet leuk vinden of waarvan ze niet genoeg kennis (willen) hebben is een cadeautje voor de ondernemer.

 

2. Hoe lang ben je ondernemer en wat heb je gedaan voordat je startte als ondernemer?

Ik ben nu mijn 3e jaar als ondernemer ingegaan ? Voordat ik als ondernemer startte heb ik ruim 10 jaar ervaring opgedaan in verschillende functies. Commercieel medewerker binnendienst, management assistent en marketing medewerker.

 

3. Wat was jouw reden om als zelfstandiger te starten?

Ik ben er van overtuigd dat je er als zelfstandig ondernemer niet alleen voor hoeft te staan, iets wat wel vaak gedacht wordt. Door de juiste samenwerkingen aan te gaan kun je op een veel prettigere manier ondernemen en je bedrijf naar een groter geheel tillen als je dat wil. En dat zonder dat het enorm kostbaar moet zijn omdat ik flexibel in te zetten ben.

 

4. Wat maakt jouw bedrijf uniek?

Het feit dat ik sta voor persoonlijk contact. Zowel in het eventuele contact naar jou klanten toe als in mijn contact met jou. Een ondernemer ondersteunen vanaf afstand hoeft niet te betekenen dat er afstand is. Juist door de afstand in de communicatie te verkleinen kunnen wij meerwaarde voor elkaar zijn. Voor mij is het belangrijk dat er een klik is met de ondernemers waarmee ik samenwerk.

 

5. Wat vind je lastig in het ondernemen EN wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?

Het leukste aan het ondernemerschap (heel cliché) is natuurlijk de vrijheid. Dat is ook waarom ik gestart ben als ondernemer. Niet alleen de vrijheid voor mezelf maar de vrijheid die ik de andere ondernemer juist kan geven. Het gene wat ik soms lastig vind aan het ondernemen is dat ik mijn eigen onderneming niet vergeet. Ik sta voor de ondernemer maar moet daarbij niet mijn eigen onderneming qua zichtbaarheid en uitstraling vergeten.

 

6. Wat zou je bij de start van jouw bedrijf anders hebben gedaan met je kennis van nu?

Toen ik startte focuste ik mij volledig en alleen op de office support. Dit kwam doordat ik vergeten was de leuke dingen te zien van de online marketing. Inmiddels heb ik dat weer volledig terug gevonden. Heb ik weer verschillende scholingen gevolgd en kan ik weer vol energie en enthousiasme, naast de office support, met de online marketing support aan de slag.

 

7. Waar wil jij over 2 jaar en over 5 jaar staan?

Ik wil me in de basis meer gaan focussen op de online marketing ondersteuning en als extra daarbij de office support gaan aanbieden. Ik wil in de komende 2 jaar daar een mooie klantenkring voor op bouwen en over 5 jaar wil ik daar dan een stabiel inkomen uithalen. Het belangrijkste daarbij is voor mij een fijne klantenkring waarbij ik kan spreken over goede en langdurige samenwerkingen.

 

8. Hoe integreer jij jouw bedrijf in jouw dagelijkse dag?

Ik werk vanaf mijn kantoor aan huis. Dit zorgt ervoor dat ik flexibel ben. Meestal start ik ’s morgens vroeg met een wandeling met de hond en zorg dan dat ik, na een heerlijk ontbijt, om 8 uur op mijn kantoor ben. Bij mooi weer wissel ik het werken op kantoor af met af en toe een uurtje buiten werken. Dus ik kijk alweer uit naar de zomer ?

 

9. Wat is jouw GOUDEN TIP voor andere vrouwelijke ondernemers?

Doe wat je leuk vind en voel je niet bezwaard om te werken wanneer het jou uitkomt. Maar neem je bedrijf wel serieus. Ook als vrouw mag je staan voor je bedrijf. En zeg nooit meer dat je een bedrijfJE hebt

Leer Nienke nog beter kennen:
Profiel Nienke: klik hier
InstagramAccount: klik hier
Website: klik hier

Ellen Pichotte
Ellen Pichotte

Leave a reply