Interview Professionalista Nicole Goossens
Professionalista in Beeld

 

Nicole, eigenaar van Dress to Impressie is naast stewardess bij KLM ook een gepassioneerd styliste. Zij versterkt jouw persoonlijkheid op het gebeid van kleding, kleur en styling.

Naam: Nicole Goossens
Bedrijfsnaam: Dress to Impress

Leer Nicole echt kennen in 9 antwoorden:

1. Omschrijf in maximaal 50 woorden jouw bedrijf

Door mijn jarenlange ervaring in de styling én als stewardess bij KLM heb ik de nodige mensenkennis ontwikkeld om snel iemands vertrouwen te winnen. Ik ben gepassioneerd met mijn vak bezig en oprecht geïnteresseerd in mijn klanten waardoor de missie van mijn bedrijf, het versterken van jouw persoonlijkheid op het gebied van kleding, kleur en styling, als een warm bad aanvoelt.

2. Hoe lang ben je ondernemer en wat heb je gedaan voordat je startte als ondernemer?

Ik heb in 2008 mijn bedrijf DRESS TO IMPRESS opgericht.
Naast het vliegen bij luchtvaartmaatschappij KLM (al 30 jaar ☺ ) heb ik oprecht de 2 leukste banen van de wereld!

3. Wat was jouw reden om als zelfstandiger te starten?

Ik miste op een gegeven moment naast het vliegen een bepaalde groei in mijn ontwikkeling en wist dat ik meer in mijn mars had. De uitdaging om iets aan te gaan waarvoor je zelf verantwoordelijk bent en het gevoel dat je krijgt als het dan lukt (uiteraard met vallen en opstaan in het begin) is met geen pen te beschrijven. Het ondernemen geeft me niet alleen de voldoening waarnaar ik op zoek was maar ook de energie die ik nodig had om beter te kunnen functioneren Ik kan inmiddels zeggen dat ik daarin de perfecte balans heb gevonden!

4. Wat maakt jouw bedrijf uniek?

Mijn passie, humor (soms gecombineerd met een lichte zelfspot), laagdrempeligheid, enthousiasme en oprechte belangstelling voor een klant maken mij uniek.

5. Wat vind je lastig in het ondernemen EN wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?

Ik heb het ondernemen in het begin wel onderschat. Met veel plezier je vakkennis overbrengen is 1 ding maar alles wat erbij komt kijken…
Zo zijn mijn computer en ik niet de beste vrienden wat het af en toe lastig maakt. Alles wat online moet gebeuren stel ik dan ook tegen beter weten in zolang mogelijk uit. Ook acquisitie doen behoort niet tot mijn favoriete bezigheden.

Het leukste aan het ondernemen: de waardering voor mijn werk.
Ik krijg regelmatig van klanten die ik jarenlang geleden van styladvies heb voorzien feedback dat ze tot op de dag van vandaag zoveel aan mijn adviezen hebben gehad. Vaak bestellen ze dan nog een kado-bon voor hun moeder, zus, vriendin. Een soort sneeuwbal effect dus waar ik trots op ben.
Het euforische gevoel dat je krijgt als er weer een (grote) opdracht binnenkomt

6. Wat zou je bij de start van jouw bedrijf anders hebben gedaan met je kennis van nu?

Helemaal niets!
De onbevangenheid en plezier waarmee mijn ex-compagnon en ik in 2008 zijn begonnen gun ik iedereen. We hebben met vallen en opstaan dit bedrijf gebracht waar het nu staat en zoveel leermomenten gehad dat ik het zó weer zou overdoen.

7. Waar ik over 2 en 5 jaar wil staan?

Over 2 jaar (liefst eerder) wil ik mijn agenda weer kunnen open slaan volgeboekt met opdrachten zoals voor de corona.
En over 5 jaar….
Ik vind het leuk om mijn kennis over te dragen op andere aankomende stylistes. Hetzij dmv lesgeven op scholen, maar wellicht ook dmv een training die ik zelf wil gaan ontwikkelen.

8. Hoe integreer jij jouw bedrijf  in je dagelijkse dag?

Dat gaat bij mij van nature eigenlijk heel makkelijk.
Ook door het vliegen moet ik flexibel zijn en snel kunnen schakelen.
Mijn administratie kan ik over de hele wereld doen, daar hoef ik niet perse thuis voor te zijn. Mijn opdrachten plan ik tussen mijn vluchten in. Ik ben een bezige bij en vind de afwisseling en onregelmatigheid heerlijk.

9. Wat is jouw GOUDEN TIP voor andere vrouwelijke ondernemers?

Straal uit wie je bent en waar je voor staat.
Mensen gaan af op wat ze zien. Ik zie dat bij het netwerken nogal eens misgaan. Zorg dat de boodschap die jij te vertellen hebt overeenkomt met jouw imago.
Jij bent te allen tijde je eigen visitekaartje!

Leer Nicole nog beter kennen:
Profiel Nicole: klik hier
Instagram: klik hier
Website Nicole, Dress to Impress: klik hier

 

Ellen Pichotte
Ellen Pichotte

Leave a reply