Interview Professionalista Marjolein de Jong
interview Marjolein de Jong

Marjolein de Jong, eigenaar van Marjolein Matters coaching & Advies. Marjolein is Ontprikkelcoach, het hoe over het managen van je prikkels is voor iedereen van belang. Leer deze Professionalista kennen!

Jouw Naam: Marjolein de Jong
Bedrijfsnaam: Marjolein Matters Coaching & Advies

Leer Marjolein echt kennen in 9 antwoorden:

  1. Omschrijf in maximaal 50 woorden jouw bedrijf

Ik geloof dat ieder mens instaat is om in zijn kracht te staan en te leven. Daarom coach ik mensen om zelf het stuur weer in handen te nemen. Daarvoor is het nodig je eigen systeem te leren kennen. Dus als het leven er tussendoor komt, de juiste balans terugvinden.

  1. Hoe lang ben je ondernemer en wat heb je gedaan voordat je startte als ondernemer?

Op 1 april 2020 stopte ik met mijn baan in loondienst om mijn droom waar te maken. Voordat ik startte met Marjolein Matters, werkte is als HR-adviseur. Je ziet dus, mijn hele loopbaan staat de mens centraal in mijn werk.

  1. Wat was jouw reden om als zelfstandiger te starten?

Het was het moment dat mijn baan bij ING stopte dat ik besloot echt iets anders te willen doen. Ik wilde graag iets toevoegen. Echt van betekenis zijn voor een ander, dus ging ik op onderzoek wat ik dan wilde. Ik had een baan als HR-adviseur, maar daarin kon ik nog onvoldoende van betekening zijn. En dus voelde ik ondanks alle belemmerende overtuigingen dat ik echt het diepe in mocht springen.

  1. Wat maakt jouw bedrijf uniek?

Ik kies ervoor mijzelf Ontprikkelcoach te noemen. Ik deed de trainer en coachschool HSP-Proof, bij Floor van Lier. Ik geloof dat het voor iedereen van belang is om je prikkels goed te managen. We krijgen in onze huidige maatschappij ontzettend veel prikkels op ons af en het is van vitaal belang dat je weet hoe je kunt herstellen van prikkels. Prikkels krijgen we allemaal binnen, hoeveel je er kunt handelen, dat verschilt per persoon, maar dat is voor mij geen reden met labels te werken. Ieder persoon is immers uniek. Marjolein Matters staat voor Puurheid, Energie, Balans en Betrokkenheid.

  1. Wat vind je lastig in het ondernemen EN wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?

Het lastigste aan ondernemen vind ik je dienst ‘verkopen’. Omdat ik ergens ooit mijzelf heb wijsgemaakt dat ik dat niet kan. Het leukste aan ondernemen vind ik dat ik iedere dag weer mag doen waar ik blij van word en zeker ook dat ik mijn eigen tijd kan indelen. Ik werk meer dan ooit, maar het voelt niet als werken.

  1. Wat zou je bij de start van jouw bedrijf anders hebben gedaan met je kennis van nu?

Ik ben echt iemand die al doende leert. Daarmee heb ik het mezelf in het begin onnodig druk gemaakt. Ik neem nu bij het ontwikkelen van nieuwe diensten meer tijd om ook de techniek goed voor te bereiden.

  1. Waar wil jij over 2 jaar en over 5 jaar staan?

Over 2 jaar wil ik een groei hebben doorgemaakt, waardoor ik heel wat technische zaken uit kan besteden aan een VA. Ik wil niet in een groot team gaan werken, maar zou het wel fijn vinden als ik mijn focus meer op coachen en ontwikkelen van de inhoud van mijn diensten kan hebben. En een ander op het regelen van alle techniek erachter.
Over 5 jaar wil ik mijn omzet voor 80% uit online ondernemen halen, zodat mijn werk optimaal flexibel in kan richten. Tijd en plaats onafhankelijk werken en daarmee een inkomen generen dat mij de vrijheid geeft te doen wat ik wil, wanneer ik dat wil. 

  1. Hoe integreer jij jouw bedrijf in jouw dagelijkse dag?

Een andere reden dat ik als ondernemer ben gestart is dat ik er graag wilde zijn voor de kinderen. En dat ik geen druk meer wilde ervaren van de combinatie werk en privé.
Ik start nu met werken als de kinderen naar school zijn. Ik plan zoveel mogelijk afspraken onder schooltijd, zodat ik gezellig wat kan drinken met de kinderen en daarna nog wat werk achter de computer kan doen. En als er een afspraak voor de kinderen gemaakt moet worden, dan schuif ik het werk aan de kant. Dat geeft mij zoveel rust in vergelijking tot mijn baan bij een werkgever. 

  1. Wat is jouw GOUDEN TIP voor andere vrouwelijke ondernemers?

Alles waar je ogen van gaan stralen moet je doen. Doe waar je blij van wordt en geloof in jezelf. Je bent nooit te klein om het verschil te maken.

Leer Marjolein nog beter kennen!
Profiel Marjolein:  klik hier
Website:  klik hier
Instagram:  klik hier

Ellen Pichotte
Ellen Pichotte

Leave a reply