Interview Professionalista Marja Duin

Marja, eigenaar van Marja Duin RedactieKracht, vertelt samen met jou jouw verhaal. Op je website, in je social media posts of iedere andere uiting met letters. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen schrijft zij jouw verhaal.

Naam: Marja Duin
Bedrijfsnaam: Marja Duin RedactieKracht

Leer Marja echt kennen in 9 antwoorden: 

  1. Omschrijf in maximaal 50 woorden jouw bedrijf

Elke ondernemer heeft een verhaal. Vertel je dat consequent, op andere manieren, dan gaan klanten herkennen wat jij voor ze kunt betekenen. Ik werk samen met ondernemers om hun eigen verhaal te vinden en te vertellen. Op hun website, in de social media of misschien zelfs in een (e-)boek.

 

  1. Hoe lang ben je ondernemer en wat heb je gedaan voordat je startte als ondernemer?

Marja Duin RedactieKracht bestaat sinds 2012. Daarvoor was ik in loondienst, bij De Arbeiderspers in Amsterdam, maar gaf ik ook workshops en trainingen aan mensen die een boek wilden schrijven.

Ik heb heel veel verschillende banen gehad. Dat kwam omdat ik me steeds wilde blijven ontwikkelen, maar ook omdat ik mijn werk en privé in evenwicht wilde houden.

Dus ik ben als achttienjarige begonnen met een werk-leertraject voor psychiatrisch verpleegkundige. Na een jaar of acht wilde ik weer gaan studeren. Op de HBO voor boekhandel en uitgeverij studeerde ik af in informatiemarketing en -management.

Vervolgens heb ik gewerkt als: marktonderzoeker voor een Vlaamse uitgeverij, hoofd van een documentatiecentrum, uitgever van een tijdschrift, adjunct-redacteur van twee vakbladen voor de drogisterij en acquirerend redacteur bij Uitgeverij Gottmer, bij Archipel en De Arbeiderspers.

 

  1. Wat was jouw reden om als zelfstandiger te starten?

Het was crisis in de uitgeverij. Toen de Arbeiderspers in 2011 fuseerde met AW-Bruna en daarom zou verhuizen naar Utrecht, besloot ik niet mee te gaan. Het extra reizen zou te veel druk leggen op mijn nog jonge gezin.

 

  1. Wat maakt jouw bedrijf uniek?

Klinkt misschien gek, maar: ik maak mijn bedrijf uniek. Als ondernemer ben je je eigen merk. Ik kan goed luisteren en weet de juiste vragen te stellen, waardoor ondernemers zich bewust worden van hun eigen kracht, hun eigen verhaal. Waarmee we dan weer aan het werk kunnen. Ik ben creatief, geef content graag een positieve insteek, heb een enorm inlevingsvermogen en kan lekker schrijven. Ondernemers en managers die met mij werken noemen vaak mijn onafhankelijke visie op communicatie.

 

  1. Wat vind je lastig in het ondernemen EN wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?

Lastig vind ik dat er over het algemeen van ondernemers wordt verwacht dat ze zich focussen op een bepaald soort publiek of een bepaald product. Dat kan ik niet. Ik heb veel interesses en inspiratie, heb behoefte me te ontwikkelen, daardoor kan ik niet lang hetzelfde werk doen. En geef ik er voorkeur aan om verschillende dingen te doen: workshops geven, communicatieadvies, teksten schrijven, boeken redigeren… Het liefst doe ik het allemaal tegelijk.

Het leuke aan ondernemen is natuurlijk dat dat ook kan!

 

  1. Wat zou je bij de start van jouw bedrijf anders hebben gedaan met je kennis van nu?

Dat kan ik niet bedenken. Ik geloof erin dat je met alle kwaliteiten die je hebt, je bedrijf vormgeeft en ontwikkelt. En zo nodig daarin hulp zoekt. Dat heb ik gedaan. Ik had het niet anders kunnen doen dan het is gegaan.

 

  1. Waar wil jij over 2 jaar en over 5 jaar staan?

Je zult uit het voorgaan wel begrijpen dat ik niet zo’n planner ben. Dat ga ik wel oppakken, want ik wil graag meer tijd voor mijn hobbies. In de afgelopen tien jaar is mijn tijd verdeeld geweest tussen gezin en werk. Nu de kinderen hun eigen leven oppakken, is er weer ruimte voor mij om me ook op andere gebieden te ontwikkelen: ik ben gek op zingen, handwerken, lezen en wandelen.

 

  1. Hoe integreer jij jouw bedrijf in jouw dagelijkse dag?

Sinds een jaar of vijf heb ik een kantoor in Het Oude Administratie Gebouw in Castricum. Daar ga ik van maandag tot vrijdag naartoe. Behalve als ik werk op locatie voor een klant of als ik zin heb in een vrije dag. Het kantoor biedt me wel een prettige scheiding tussen werk en privé. In principe doe ik niets meer als ik thuis ben.

 

  1. Wat is jouw GOUDEN TIP voor andere vrouwelijke ondernemers?

Wees niet bang om in jezelf of je bedrijf te investeren. Blijf bij jezelf, maar accepteer ook dat je niet alles zelf kunt (blijven) doen.

Profiel Marja: klik hier
Instagram Account: klik hier
Website: klik hier

Ellen Pichotte
Ellen Pichotte

Leave a reply