Interview Professionalista Marieke Kalverda

Gezonde gewoontes integreren op de werkvloer. Zorgen voor blijheid, fitheid & gezondheid. Marieke, WerkOerSterk, is zelf het voorbeeld van haar expertise.

Naam: Marieke Kalverda
Bedrijfsnaam: Werkoersterk.nl

Leer Marieke echt kennen in 9 antwoorden:

  1. Omschrijf in maximaal 50 woorden jouw bedrijf

Werkoersterk.nl zorgt voor blije, fitte en gezonde medewerkers. Ik help mensen gezonde gewoonten toepassen op de werkvloer.

 

  1. Hoe lang ben je ondernemer en wat heb je gedaan voordat je startte als ondernemer?

Ik ben bijna 10 jaar ondernemer. Hiervoor werkte ik bij een optiek zaak als manager van de afdeling gehoorbescherming en deed zowel veel voor marketing als voor personeelszaken. 

 

  1. Wat was jouw reden om als zelfstandiger te starten?

In eerste instantie ben ik gestart als voedingsdeskundige naast mijn baan. De motivatie hiervoor was mijn persoonlijke ervaring. Na heel wat jaren chronisch last te hebben gehad van voorhoofds- en bijholte ontstekingen was zowel ikzelf als mijn huisarts het zat. Hij verwees me naar een alternatieve genezer. Hier ontdekte ik hoeveel gezondheidswinst ik kon bereiken met het juiste voedingspatroon. Zelf ben ik me hier verder in gaan verdiepen en heb uiteindelijk besloten dit ook met anderen te willen delen.

 

  1. Wat maakt jouw bedrijf uniek?

Mijn sportieve en positieve instelling. Ik ben gek op de puzzels betreft vitaliteit. Geen organisatie is gelijk en ook de mensen binnen organisaties zijn uniek. Ik zoek graag naar gezonde gewoonten voor iedereen. Leefstijl is leuk en gezond eten lekker. 

 

  1. Wat vind je lastig in het ondernemen EN wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?

Voor mij zorgt de combinatie van een baan, een partner & dochter en een eigen bedrijf nog al eens voor uitdagingen in de planning. Het leukst is zelf dingen bedenken, uitvoeren en zien dat het lukt. 

 

  1. Wat zou je bij de start van jouw bedrijf anders hebben gedaan met je kennis van nu?

Ik denk dat ik eerder zou kiezen voor het volledig ondernemen. Daarnaast heb ik ontdekt dat het handig is feedback te ontvangen, dus ik zou eerder op zoek gaan naar iemand die je kan ondersteunen.

 

  1. Waar wil jij over 2 jaar en over 5 jaar staan?

Over twee jaar werk ik niet meer in  loondienst. Werkoersterk.nl verzorgt wekelijks bij meerdere bedrijven een inspiratiesessie en ik geef volop persoonlijke leefstijl adviezen aan de medewerkers.

 

  1. Hoe integreer jij jouw bedrijf in jouw dagelijkse dag?

Dagelijks geef ik het goede voorbeeld ? ik start de dag met een wandeling of sportactiviteit.

 

  1. Wat is jouw GOUDEN TIP voor andere vrouwelijke ondernemers?

Wees niet bang om fouten te maken, maak vooral de fout en leer ervan.

Leer Marieke nog beter kennen:
Profiel Marieke: klik hier
Instagram Account: klik hier 
Website WerkOerSterk : klik hier

Ellen Pichotte
Ellen Pichotte

Leave a reply