Interview Professionalista Kim de Veer-Krijger

Kim, eigenaar van CommuniKim, is communicatiespecialist. Zij heeft als specialisatie Content Marketing en (SEO)Copywriting. Connect met Kim voor  elk communicatieproject.

Naam: Kim de Veer-Krijger
Bedrijfsnaam: CommuniKim

Leer Kim echt kennen in 9 antwoorden:

1. Omschrijf in maximaal 50 woorden jouw bedrijf

CommuniKim, zeg maar Kim, dat ben ik.
Als communicatiespecialist help ik ondernemers met uiteenlopende communicatievraagstukken. Ik ben gespecialiseerd in Content Marketing en (SEO)Copywriting.
Met welk communicatieproject mag ik jou helpen?

2. Hoe lang ben je ondernemer en wat heb je gedaan voordat je startte als ondernemer?

Ik ben ondernemer sinds augustus 2020! Daarvoor werkte ik o.a. als marketing- en communicatiemanager bij een horeca-adviesbureau, een producent van hondensnacks en een cybersecurityspecialist.

3. Wat was jouw reden om als zelfstandiger te starten?

De diversiteit aan opdrachten, de verschillende branches waar ik me in mag verdiepen, de toffe ondernemers die ik ontmoet en de vrijheid van het ondernemerschap.

4. Wat maakt jouw bedrijf uniek?

Ik geloof niet in standard formats en in eenheidsworst. Samen met mijn klanten kijk ik naar wat er mogelijk is, en vooral wat er bij hen past. Ik ben toegankelijk en creatief, ik zie the bigger picture en ik ben ontzettend leuk om mee samen te werken 😉

5. Wat vind je lastig in het ondernemen EN wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?

Als beginnend ondernemer is het soms lastig om acquisitie te doen, je portfolio is nog niet heel uitgebreid en van je naamsbekendheid moet je het ook nog niet hebben. Gelukkig weten steeds meer ondernemers me te vinden, en is ook Professionalista er om me te helpen!

Het leukste aan het ondernemerschap vind ik dat IK de touwtjes in handen heb, en dat ik de volledige creatieve vrijheid heb over hoe ik mijn bedrijf run en hoe ik mijn opdrachten uitvoer. En de leuke klanten die ik heb natuurlijk! Ik word er erg blij van om de mooie eindresultaten van mijn opdrachten te zien en om van mijn klanten te horen dat ik ze echt heb kunnen helpen!

6. Wat zou je bij de start van jouw bedrijf anders hebben gedaan met je kennis van nu?

Niks! Ik had me goed voorbereid en ik zie het ondernemerschap als een reis. Je moet ergens beginnen en onderweg kom je al snel tot nieuwe inzichten die je helpen om je bedrijf nog succesvoller te maken.

7. Waar wil jij over 2 jaar en over 5 jaar staan?

Ik sta graag met beide benen NU in het leven en staar me niet blind op de toekomst. Ik vind het vooral belangrijk dat ik plezier haal uit mijn werk, en dat is, sinds ik ondernemer ben, absoluut het geval. Natuurlijk hoop ik een groot netwerk op te bouwen met terugkerende, tevreden klanten. Maar vooral hoop ik te kunnen blijven doen wat ik leuk vind, want daar word ik ook een leukere vrouw en moeder van!

8. Hoe integreer jij jouw bedrijf in jouw dagelijkse dag?
Dat is soms een uitdaging met 2 zoons van 3 en 1 😉 Maar dat is het voordeel van het ondernemerschap, je kunt je tijd indelen zoals jij dat fijn vindt. Dus dat komt altijd goed!

9. Wat is jouw GOUDEN TIP voor andere vrouwelijke ondernemers?
Focus op wat jij leuk vindt! Probeer niet alles zelf te doen binnen je onderneming als het je teveel energie kost, maar zoek hulp. Het zal je veel meer lucht geven als je bijvoorbeeld je boekhouding en je social media uitbesteedt, als daar niet je kracht ligt.

Leer Kim nog beter kennen:
Profiel Kim: klik hier
InstagramAccount: klik hier
Website: klik hier

Ellen Pichotte
Ellen Pichotte

Leave a reply