Interview Professionalista Jeanet Heinen
interview Professionalista

Jeanet, eigenaar van Gastvrijbedrijf, geeft advies training en coaching aan dienstverleners. Het unieke programma bestaat uit zowel online als fysieke trainingsonderdelen en ook een vliegbeleving tijdens een training behoort tot de mogelijkheden.

Naam: Jeanet Heinen
Bedrijfsnaam: Gastvrijbedrijf

Leer (jouw naam) echt kennen in 9 antwoorden:

  1. Omschrijf in maximaal 50 woorden jouw bedrijf

Gastvrijbedrijf staat voor advies, training en coaching voor dienstverleners. Wij laten medewerkers en organisaties groeien door gastvrijheid. Wij staan voor aandacht, compassie, beleving en vertrouwen. Onze programma’s bevatten een combinatie van online en fysieke trainingsonderdelen. Wij werken met klantreizen. Voor trainingen over leiderschap bieden wij een maatwerk mogelijkheid met een vliegbeleving.

 

  1. Hoe lang ben je ondernemer en wat heb je gedaan voordat je startte als ondernemer?

Ondernemer ben ik nu 14 jaar. Hiervoor heb ik van alles gedaan. Bij de KLM gewerkt als PA, officemanager en marketingmedewerker. Als projectmanager en adviseur voor de eerstelijnszorg, bij de MEE-organisatie en voor communicatie in een inkooptraject voor het sociaal domein voor meer gemeenten. Een baan als traffic manager bij een mediabedrijf. De laatste periode als communicatieadviseur voor de overheid.

 

  1. Wat was jouw reden om als zelfstandiger te starten?

Mijn kwaliteiten liggen in de breedte en integraliteit. Daarbij ben ik iemand die snel analyseert, overziet en aan de slag wil met een begin en einde. Met creativiteit en gericht op resultaat. Als je langer ergens blijft word je meer onderdeel van de cultuur en de onderstromen, terwijl ik juist graag signaleer en adviseur hoe organisaties hiermee om kunnen gaan. Daarbij help ik graag waar mensen overlopen en ontlast willen worden. Aangezien mijn specialiteit ligt in het sociaal domein, heb ik gemerkt dat ik op verschillende plekken waar ingekocht word of waar gewerkt wordt aan bezuinigingen in het sociaal domein, kan bijdragen.

 

  1. Wat maakt jouw bedrijf uniek?

De trainingen die ik zelf geef, zijn gericht op de authenticiteit van mensen in hun werk. Ik help ze hiervan bewust worden en weer vanuit hun kern en kwaliteit te gaan werken. Een team hiermee helpen geeft prachtige inzichten en veranderingen teweeg.

Het meest uniek zijn de trainingen met mijn partner samen. We gebruiken hierbij luchtvaartcommunicatie om teams te helpen bewust te worden van hun samenwerking en dit te verbeteren. Daarnaast kijken wij naar natuurlijk leiderschap in een team. We maken hier een unieke beleving van.

 

  1. Wat vind je lastig in het ondernemen EN wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?

Lastig vind ik dat er maar 24 uur in een dag zitten. Opschalen is steeds een hobbel, omdat je dan even in niemandsland zit voor je het resultaat of rendement gaat ervaren.

 

  1. Wat zou je bij de start van jouw bedrijf anders hebben gedaan met je kennis van nu?

Bij de start van mijn bedrijf zou ik achteraf niet zolang hybride gewerkt hebben als ik toen wist wat ik nu weet. Het niet durven kiezen en gaan waarvoor je staat, zorgt ervoor dat je zaken uitstelt en er langer over doet om te komen waarheen je wilt. Aan de andere kant heeft het hybride werken mij een enorm netwerk en rijkdom aan kennis, inspiratie, ervaring en samenwerkingen opgeleverd.

 

  1. Waar wil jij over 2 jaar en over 5 jaar staan?

Over 2 jaar heb ik het trainingsinstituut fysiek en online vormgegeven.
Over 5 jaar geeft ons instituut training, coaching en advies aan mensen in diensverlenende beroepen.

 

  1. Hoe integreer jij jouw bedrijf in jouw dagelijkse dag?

Mijn bedrijf integreer ik niet in mijn dagelijkse dag, ik ben mijn bedrijf en leef en adem dit ook.

 

  1. Wat is jouw GOUDEN TIP voor andere vrouwelijke ondernemers?

Autenthiek zijn is de sleutel tot je bestaan als ondernemer. Hoe dichter bij jezelf je blijft, hoe langer je dit volhoudt en hoe gelukkiger je blijft.

Leer Jeanet beter kennen:

Profiel Jeanet: klik hier
InstagramAccount: klik hier
LinkedIn: klik hier
Website: nog ‘under construction’ (nu www.flevohoeve.nl)

Ellen Pichotte
Ellen Pichotte

Leave a reply