Interview Professionalista Esther Hoogland
interview Esther Hoogland Professionalista

Esther, eigenaar van Stik & Steek, is een creatieveling die je zelden tegenkomt. Met hergebruik hoog in het vaandel maakt zij de meest geweldige creaties. Van herinneringsdekens tot het bekleden van stoelen. En de workshop Omgaan met je Naaimachine.

Naam: Esther Hoogland
Bedrijfsnaam: Studio Stik en Steek

Leer Esther echt kennen in 9 antwoorden:

  1. Omschrijf in maximaal 50 woorden jouw bedrijf.

Uniek, want dat zijn alle producten die ik maak. Dat kan een herinneringsdeken zijn maar ook een kledingstuk ( bv een geweldige jas) van de door jou uitgekozen borduurwerken uit mijn voorraad. En in mijn workshops leer je wat jij wilt weten, wat je nog niet weet,  zodat jouw naaimachine geen geheimen meer voor je heeft.

 

     2. Hoe lang ben je ondernemer en wat heb je gedaan voordat je startte als ondernemer?

Ik ben in oktober 2020 gestart als ondernemer na jaren op Schiphol gewerkt hebben als storingscoördinator. Door Covid raakte ik mijn baan kwijt en aangezien ik al langer wat met mijn creativiteit wilde doen, was dit de uitgelezen kans om dat te waar te maken.

 

      3. Wat was jouw reden om als zelfstandiger te starten?

Vorig jaar ben ik mijn neefje van 14 jaar verloren na een lang ziekbed en merkte dat mensen graag iets tastbaars willen hebben om te rouwen en ook hun herinneringen vast te kunnen houden. Toen kwam ik op het idee om een deken te maken van de kledingstukken van mijn neefje. De deken houdt je warm, maken we passend bij jouw inrichting en je je zo ook kunt wentelen in je herinneringen. Na deze deken heb ik nu al zoveel mensen blij mogen maken met dekens, knuffels en kussens om de gedachte en het gevoel aan een dierbare dicht bij zich te hebben. Mijn creativiteit laten stromen, daar word ik blij van. En van het doorgeven van mijn kennis zeker ook.

 

      4. Wat maakt jouw bedrijf uniek?

De producten die ik maak maken mijn bedrijf uniek. En natuurlijk ikzelf. Ik maak de producten.  Naast de herinneringsdekens maak ik oa ook kleding van borduurwerken en stoffeer ik meubels. Ik probeer zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken, de afvalberg is al zo hoog! Wanneer je een workshop boekt, krijg je mij, de unieke ik.

 

      5. Wat vind je lastig in het ondernemen EN wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?

Het lastige vind ik de administratieve kant maar ik heb gelukkig een goede boekhouder gevonden. Het leukste vind ik het creatief bezig zijn en de reacties van de klanten als de bestelling komen ophalen. De dankbaarheid die ik zie als men de herinneringsdekens ziet. Iedere deken, iedere jas, ieder meubel dat ik heb gemaakt,  ze zijn altijd zo persoonlijk. De contacten tijdens een workshop, de eyeopeners die ik geef, dat vind ik ontzettend leuk.

 

      6. Wat zou je bij de start van jouw bedrijf anders hebben gedaan met je kennis van nu?

Dat weet ik niet, ik denk dat het daarvoor nog te vers is. En ook de tijd waarin we nu (nog) zitten maakt het antwoord op deze vraag moeilijk.

 

      7. Waar wil jij over 2 jaar en over 5 jaar staan?

Ook dit vind ik een lastige vraag, ik vind hetgeen wat ik doe heel leuk en daar haal ik ook veel voldoening uit. Maar de vergroting van mijn bedrijf, meer omzet is mijn doel. Dit halen met werk waar ik blij van wordt, dat is nu waar ik voor ga
Meer klanten is nu eigenlijk het enige dat ik zou willen, dus daar besteed ik veel tijd aan, met goed zichtbaar zijn, laten zien wat ik bied en contacten.

 

  8. Hoe integreer jij jouw bedrijf in jouw dagelijkse dag?

Ik werk vanuit huis, dat is fijn maar dat kan ook lastig zijn, omdat het huishouden constant zichtbaar blijft. Over het algemeen kan ik dat gelukkig wel goed scheiden maar stof (in verschillende hoedanigheden) ligt hier altijd.

 

      9. Wat is jouw GOUDEN TIP voor andere vrouwelijke ondernemers?

Ga doen waar je blij van wordt,  dan voelt het ook nooit als werken.

 

Profiel Esther: klik hier
Instagram Account : klik hier
Website : klik hier 

Ellen Pichotte
Ellen Pichotte

Leave a reply