Interview Professionalista Claudia Koehoorn

Claudia, eigenaar van Jouw Transformatie, is de expert op het gebied van het vrouwen (en mannen) brein. Zij bevrijd je van die emoties en overtuigingen die jij aan eerdere situaties hebt gekoppeld en die nu nog je gedrag aansturen (en je het gevoel geven vast te lopen).

Naam: Claudia Koehoorn
Bedrijfsnaam: JouwTransformatie

Leer Claudia echt kennen in 9 antwoorden:

  1. Omschrijf in maximaal 50 woorden jouw bedrijf

Ik werk niet ‘aan mensen’, ik werk met mijn klanten samen om een diepgaande, blijvende transformatie te realiseren. Om dit te bereiken combineer ik mijn kennis over het brein, psychologie, emoties en mindset. Je hoeft bij mij niet in je verleden te graven. Het gaat niet om de wie, wat, waar, hoe en wanneer. Ik bevrijd je van de emoties en overtuigingen die jij aan eerdere situaties hebt gekoppeld en die NU nog je gedrag aansturen en je het gevoel geven vast te lopen. Daarvoor gebruik ik een specifiek op het vrouwenbrein gerichte methodiek.

Wat ik vooral doe is mijn klanten helpen hun hoofd, hart en onderbuikgevoel op 1 lijn te zetten. Want als dat op 1 lijn staat, dan maak je de keuzes die je wilt maken, op de manier die bij je past. Zonder je druk te maken om wat anderen daar van denken of vinden, zonder schuld of frustratie, vanuit zelfvertrouwen en acceptatie.
 

  1. Hoe lang ben je ondernemer en wat heb je gedaan voordat je startte als ondernemer?

JouwTransformatie bestaat dit jaar 5 jaar. Hiervoor zat ik jaren in de PR en Marketing en gebruikte ik psychologie vooral om te verkopen. Tussendoor heb ik een aantal jaar bij de GGD gewerkt.

  1. Wat was jouw reden om als zelfstandiger te starten?

2 redenen:
Een groot verlangen om anderen te helpen met mijn ervaring en kennis op mijn manier.
&
Ik ben chronisch ziek, 100% afgekeurd  en ja fysiek mankeer ik van alles, mijn mind is sterk en mijn mindset super positief en praten kan ik altijd.  In loondienst werken als je chronisch en daardoor vaak ziek bent is niet makkelijk of fijn voor jezelf en voor een werkgever. Als ondernemer bepaal ik zelf wanneer ik werk, met wie en waar. Het geeft me de vrijheid om te werken op mijn manier. Ik kan later starten of eerder stoppen. Ik kan in mijn praktijk werken of vanuit huis. Soms werk ik zelfs vanuit bed.

  1. Wat maakt jouw bedrijf uniek?

Ik maak mijn bedrijf uniek, wie ik ben, mijn kennis en mijn levenservaring zie en ervaar je als je met mij werkt. En ik ben gespecialiseerd in het verschil tussen het mannen- en vrouwenbrein en specifiek daarop gerichte therapie en coaching.

  1. Wat vind je lastig in het ondernemen EN wat vind je het leukste aan het ondernemerschap?

Ik vind ondernemen een grote speeltuin waarin ik van alles kan uitproberen en doen op mijn manier, dat vind ik het leukste.

Het lastige vind ik de administratie, zoooo niet mijn ding ha,ha,ha en als ik ziek ben heb ik geen inkomen. Tegelijkertijd ga ik daar enorm van aan en vind ik het een kick om mijn bedrijf zo in te richten dat ik met minder uren werken wel genoeg omzet draai.
 

  1. Wat zou je bij de start van jouw bedrijf anders hebben gedaan met je kennis van nu?

Beter nadenken over met wie je wilt werken. Bij de start van mijn bedrijf was ik zo eager om anderen te helpen dat ik daardoor weleens een klant aannam die nog niet klaar was voor mijn specifieke hulpverlening. Daar heb ik enorm van geleerd. Tegelijkertijd denk ik dat je juist door met heel veel verschillende klanten te werken ontdekt wie jouw ideale klant is, met wie je wilt werken.

  1. Waar wil jij over 2 jaar en over 5 jaar staan?

Ik zit altijd ipv te staan 😉 want ik ben rolstoelafhankelijk en over 2 jaar en 5 jaar hoop ik simpelweg nog hier te zijn, in staat om anderen te helpen.

  1. Hoe integreer jij jouw bedrijf in jouw dagelijkse dag?

Ik richt mijn bedrijf zo in dat het voor mij werkt qua werkdagen en uren en ik kan nog werken doordat mijn man alle huishoudelijke taken op zich heeft genomen én mij iedere dag naar mijn werk brengt en weer ophaalt. Ik ben dus een beetje de prinses op de erwt hahaha, als ik thuis kom hoef ik niets meer te doen, mijn eten staat klaar, het huis is schoon, mijn bed opgemaakt enz. Daarnaast heb ik een fantastische hulphond Katya dankzij haar hulp bij allerlei dagelijkse taken kan ik zelfstandig functioneren.

Mijn werk maakt me ontzettend blij en geeft me heel veel voldoening, voelt heel vaak niet eens als werk want ik doe wat mij plezier geeft.  Ik kies er bewust voor om te werken en mezelf te blijven ontwikkelen als professional. Naast mijn werk studeer ik nog. Naast mijn afspraken met cliënten ontwikkel ik trainingen en cursussen.  Dat betekent dat, dat ik vaak geen energie over heb voor sociale afspraken en dat ik elke avond al heel vroeg in bed lig omdat ik dan vanwege de pijn in mijn rug  niet meer kan zitten  en moet liggen.

  1. Wat is jouw GOUDEN TIP voor andere vrouwelijke ondernemers?

Denk in mogelijkheden en doe!
Je kan eindeloos praten over wat je wilt gaan doen en wat je nu nog tegenhoudt. Heel veel vrouwen scheppen voorwaarden. Eerst moet dit, dan kan ik pas….  Eerst nog een opleiding, eerst de kinderen, eerst mijn website, eerst……….

Wacht niet af, stel niet uit, ga het gewoon doen. Door te doen krijg je ervaring, bouw je zelfvertrouwen op en creëer je je bedrijf.

En merk je dat je tegen gehouden wordt door onzekerheid, twijfel, niet goed genoeg voelen of andere emoties en overtuigingen dan nodig ik je uit om een gratis klikgesprek te boeken. Ik help je er zo graag vanaf zodat ook jij het bedrijf van je dromen kunt bouwen en runnen.  Niks is onmogelijk, kijk maar naar mij!

Leer Claudia nog beter kennen:
Profiel Claudia: klik hier
Instagram: klik hier
Website: klik hier

Ellen Pichotte
Ellen Pichotte

Leave a reply