GASTBLOG Professionalista Claudia Koehoorn – Balans in je mannelijke en vrouwelijke energie

 

Naam: Claudia Koehoorn
Bedrijfsnaam: Jouw Transformatie

Ervaar jij balans in je mannelijke en vrouwelijke energie? 

We hebben allemaal mannelijke en vrouwelijke energie in ons en het is super fijn als je daar een balans in ervaart. Het draagt bij aan je professionaliteit. 

Ik zit midden in een  fase van diepe focus en doelgerichte creatie in mijn bedrijf. Een fase waarin balans belangrijk voor me is. Ik heb geleerd om balans te vinden door te spelen met de mannelijke en  vrouwelijke energieën in mij, in mijn werk, leiderschap en leven.

Deze energieën hebben niets te maken met ons geslacht – het zijn ‘manieren van zijn’ die we allemaal in ons hebben en ons  in verschillende tijden/fases  en verschillende gebieden in ons werk en leven kunnen dienen. Ik begrijp de beperkingen hierin en vind het ook waardevol om ze in te zetten. Het brengt mij veel om me bewust te zijn van de mannelijke en vrouwelijke energie in mezelf en deze te benutten. Vandaar deze blog, misschien helpt het jou ook. 

Over het algemeen is het mannelijke meer gefocust, gestructureerd en richtinggevend. En het vrouwelijke is ontvankelijker, intuïtiever en ontspannen.​

Je kunt deze energieën ook zien als Doen & Zijn of Yin &Yang.

We hebben allemaal fases in ons leven en in onze onderneming waarin één energie dominant is in ons leven. Helemaal niet erg, dit wordt pas schadelijk als één ‘manier van zijn’ jouw manier van leven  wordt en je het op alle gebieden inzet. Dan ben je uit balans. Zoals met alles als 1 ding overheerst, ontbreekt er iets anders. 

Ik hecht veel waarde aan ruimte, verbinding en ook aan stilte. Als ik me een periode van grote groei, productiviteit en focus bevind, speel ik graag met mijn waarden en kijk ik hoeveel van mijn waarden ik kan integreren in mijn bedrijf, op de manier die bij mij past. 

Ik luister niet echt naar de adviezen van grote marketing experts of guru’s. Ik onderneem meer vanuit mijn intuïtie en authenticiteit. 

Zoals altijd in tijden van groei en ontwikkeling vraag ik me regelmatig af hoe ik meer balans in mijn dag kan brengen en toch alles gedaan krijg wat ik wil doen. Doen wat ik in mijn hoofd heb, wat ik wil creëren zonder onrust, haast of druk, vanuit ontspannenheid en plezier. 

Voor mij zit dat in zelfzorg.
Bijvoorbeeld door: 

  • Bloemen in mijn praktijk te zetten 
  • Muziek op te zetten
  • Schrijven over wat ik wil en hoe ik het wil en hoe ik me voel als ik dat voor elkaar krijg
  • Een visionboard maken
  • De tijd nemen om te genieten van mijn koffiethee of lunch
  • Even de tijd nemen om de deur te openen, de frisse lucht binnen te laten
  • Tijdens de werkdag regelmatig mijn lichaam te ontspannen
  • Een duidelijk overzicht maken van wat ik wil doen en dit in kleine stappen verdelen, hierdoor hou ik overzicht, blijf ik doelgericht aan het werk en door de gedane stappen af te strepen motiveer ik mezelf.

Deze dagelijkse zelfzorg momenten zijn eenvoudig en klein. Ze nemen niet veel tijd in beslag. Ze bieden wel genoeg tijd om te ontspannen en zorgen voor voldoende afwisseling tussen  focus en creatie.

Ik nodig je uit om vandaag op jezelf af te stemmen – voel je je evenwichtig in je ‘manier van zijn’?​

Als je het gevoel hebt dat de mannelijke energie op dit moment dominant is in je leven, kun je dan een manier vinden om meer vrouwelijke energie in te zetten? Bijvoorbeeld door kan meditatie, ademhalingsoefeningen, schrijven,  een dans/muziekpauze nemen of je voeten in het gras zetten.

Of, als je het gevoel hebt dat het vrouwelijke meer jouw ‘manier van zijn’ is op dit moment en je zou kunnen profiteren van meer focus  en richting, probeer dan wat lichaamsbeweging zoals spinnen of hardlopen. Of plan een aantal periodes in van gericht werk met duidelijke tijdschema’s en doelen.

Onderzoek eens of het opnemen van een van deze praktijken in je werkdag je helpt om meer balans in je werk en leven te krijgen.

Ik hoor graag  wat je toevoegt en hoe het gaat!
Liefs, Claudia 

Profiel Claudia / Jouw Transformatie klik hier
Website klik hier
Instagram Account klik hier

Ellen Pichotte
Ellen Pichotte

Leave a reply