Columns van Joyce de Mees

COLUMN #1

Het perfecte plaatje

Gisteren opende in mijn LinkedIn en ik werd er helemaal een beetje down van. Het begint onderhand op de Albert Cuyp markt te lijken, waarbij ieder marktmens hard schreeuwend zijn koopwaar probeert aan te prijzen. Video’s, slideshows, aanbiedingen vliegen je om de horen en dan ook nog al die perfecte foto’s. Het lijkt wel of je tegenwoordig geen ondernemer meer kunt zijn zonder een fotoportfolio, waarmee je met gemak bij ieder gerenommeerd modellenbureau kunt binnen lopen.

Wat maakt nou, dat ik hier een beetje verdrietig van wordt en dit zelfs mijn plezier als ondernemer ontneemt?
Ten eerste word ik er rete onzeker van. Moet ik hierin nu meegaan om mezelf als ondernemer op te kaart te zetten en zichtbaar te worden? Van sommige ondernemers krijg ik braakneigingen en heb ik de meldingen al uitgezet. Dus ja, als ik op deze manier aan de slag ga, kunnen anderen dit ook van mij gaan vinden.
Ten tweede is het voor mij te aangeleerd, te glad, te mooi, niet origineel en daardoor voor mij ook vaak ongeloofwaardig.

Wat zal voor mij dan wel passen…
Natuurlijk weet ik dat wel, gewoon zoals altijd, zoals ik onderneem, op mijn manier. Met balans tussen fysieke, mentale, emotionele en spirituele energie. Echt!
En dat is ook wat ik jou gun in jouw manier van ondernemen.
Heb ik je nieuwsgierig gemaakt, check gerust mijn profiel op het platform Professionalista of ga direct naar mijn website: www.b-energized.com