Columns van Claudia Koehoorn

COLUMN #5

Ik wil graag een stukje met jullie delen over mijn persoonlijke ervaring als lid van de Professionalista Businessclub. Voor mij is dit niet zomaar een lidmaatschap; het is een bewuste keuze om mezelf uit te dagen, zowel zakelijk als persoonlijk.

Het ondernemerschap is een avontuur dat voortdurend evolueert, en ik geloof sterk in het belang van groei en ontwikkeling. Daarom heb ik de stap gezet om deel uit te maken van deze businessclub, een plek waar ik niet alleen nieuwe zakelijke inzichten opdoe, maar ook mijn persoonlijke grenzen verleg.

Een aspect waar ik specifiek aan werk, is het comfortabel zijn met zichtbaarheid. In de wereld van ondernemen is gezien worden en in de spotlight staan essentieel, maar ik begrijp dat dit voor veel vrouwen een uitdaging kan zijn.

In een businessclub leer je stap voor stap hoe je jouw bedrijf, je aanbod en jouw bedrijfsvoering met vertrouwen kan presenteren.

Het is een omgeving waarin ik niet alleen leer, maar ook gedwongen word om kritisch naar mijn eigen onderneming te kijken.

Wat ik zo waardeer aan mijn lidmaatschap is de mogelijkheid om hulp en feedback te vragen. Het is een plek waar ik mijn ideeën kan delen, kan brainstormen en waar anderen bereid zijn om constructieve input te geven. Het is niet alleen een plek om te leren, maar ook om anderen te helpen. Samen groeien en ondernemen is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk.

Daarom ben ik lid, klaar om uit mijn comfortzone te stappen, te leren, te delen en samen met andere ondernemers te groeien. Want in deze businessclub begrijpen we dat ondernemen meer is dan alleen cijfers; het gaat om de reis, de connecties en het gezamenlijke streven naar succes.

Lid zijn voedt mijn enthousiasme en ambitie, zorgt ervoor dat ik doelgericht blijf en geeft mij enorm veel connectie en verbinding.

Meer weten over mij en mijn bedrijf? www.jouwtransformatie.nl

COLUMN #4

Door jezelf op waarde te schatten en te respecteren doe je makkelijker de dingen waar jij in gelooft en wat jou gelukkig maakt in je business en in je privéleven.  Eigenwaarde gaat over hoe je je voelt over jezelf niet over een rationele beoordeling. Mensen die zeer goed presteren maken evenveel kans op een lage eigenwaarde als mensen die minder presteren. Zelfrespect en waarde zit  diepgeworteld in jou en bepaalt of jij er van jezelf mag zijn.

Vergroot – in kleine stappen – je eigenwaarde door aan jezelf te bewijzen dat je waardevoller bent dan je nu gelooft. Ik weet het , er zijn makkelijkere dingen in de wereld,  daag jezelf uit, het leven is niet altijd makkelijk.

5 tips voor het vergroten van jouw eigenwaarde 

 1. Begin met opruimen, schoonmaken en minimaliseren. Daarmee creëer een prettige basis voor jezelf.
 2. Daag jezelf uit om een negatieve gewoonte af te leren. Zoals teveel uren op je smartphone doorbrengen of ongezond eten. Stop niet in 1 x, start met verminderen.
 3. Zet stappen om je geldzaken op orde te krijgen. Zodat er meer binnenkomt dan eruit gaat.
 4. Schrap verantwoordelijkheden en projecten die je ongelukkig maken uit je leven. Door ze weg te doen, of door ze te voltooien zodat je er vanaf bent.
 5. Beweeg meer en eet gezonder, zodat je je beter over jezelf voelt.

Lastig om alleen te doen of wil je snel grote stappen maken? Zoek professionele hulp. Mag bij mij 😉

COLUMN #3

Ik help vrouwen graag hun zelfliefde en gevoel van eigenwaarde vergroten.
Zelfliefde is tegenwoordig hot en lijkt tegenwoordig belangrijker dan ooit.

• Waarom geven we zoveel om zelfliefde?
Een hoog gevoel van eigenwaarde is belangrijk voor een positieve mindset en een positieve geestelijke gezondheid. Eigenwaarde en zelfliefde zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En Zelfliefde gaat voor mij veel verder dan lief zijn voor jezelf en goed voor jezelf zorgen door bijv rust te nemen of in bad te gaan.

• Om zelfliefde te snappen moet je eerst naar je zelfbeeld kijken.
Een laag zelfbeeld is vaak gekoppeld aan onzekerheid, perfectionisme, faalangst, depressie of angst.

Een hoog gevoel van eigenwaarde helpt je bij dingen minder persoonlijk aantrekken, het ontwikkelen van vaardigheden zoals grenzen stellen,  zorgt dat je beter in staat bent om goede relaties op te bouwen en helpt je goed om te gaan met stress en angst.

• De 2 grootste inzichten rondom zelfliefde zijn:

 1. Laat je eigenwaarde niet van anderen afhangen
  Als je alleen eigenwaarde ervaart wanneer iemand je goedkeuring of bevestiging geeft maak je jezelf afhankelijk én vergeet je naar jezelf te luisteren.
 2. Merk je zelfkritiek op en neem het niet zo serieus
  Het zijn negatieve vaak giftige gedachten die onwaar, onredelijk en onaardig zijn. Dingen die je nooit tegen iemand zou zeggen waar je van houdt omdat ze veel te kwetsend zijn, Zeg ze dus ook niet tegen jezelf?  Focus  op wat je allemaal goed doet en moedig jezelf aan en complimenteer jezelf. Ja mag best.

COLUMN #2

Zoek jij vaak bevestiging/waardering bij anderen?
Niet gek hoor. We geloven dat je iets moet bereiken of verdienen. Iets buiten ons, een bezit, prestatie, waardoor je eindelijk van jezelf kan houden. Je waardevol voelt.

Dus doen we ons uiterste best. Werken we hard. Vergelijken we onszelf met anderen. Proberen we op allerlei manieren bevestiging te krijgen dat we er toe doen, dat we waardevol zijn.

Niets buiten jou zal bewijzen dat je liefdevol of waardevol bent of gelukkig mag zijn. JIJ moet besluiten dat je het verdient, hier en nu, zoals je bent. Geef jezelf toestemming om ruimte in te nemen. Om jezelf iets te gunnen, op de eerste plaats te zetten, grenzen te stellen. Jij moet zorgen dat je zelfkritiek of twijfel verdwijnt.

Het is een innerlijke taak niet iets dat een ander het ons moet geven.
Stop met het buiten jezelf te zoeken, start met jezelf waarderen!
Kies voor jezelf.
Jij verdient een prachtig leven, gebaseerd op wie je bent, niet alleen op wat je doet, bereikt of bezit. Zie jezelf als waardevol, waard om van gehouden te worden, waard om gelukkig te zijn omdat je dat bent! Je hoeft het niet te verdienen, nee, je moet het van binnen voelen, geloven, opeisen, als normaal beschouwen. Buiten jou is een illusie. In jou, vind je alles waar je naar zoekt.

Pas als jij jezelf waardevol vind, geloof en accepteer je dat anderen dat ook doen. Als je jezelf de waardering geeft die je nu in anderen zoekt ben je VRIJ.

COLUMN #1

Onderneemsters kunnen last hebben van de angst om veroordeeld te worden. Vrouwen denken veel meer na over wat anderen ergens van vinden en onbewust koppelen we oude ervaringen aan huidige situaties. Hierdoor kun je als onderneemster in de valkuil van angst trappen en dingen laten, wel of juist niet doen.

Wat mensen met angst weerhoud is niet hun eigen vaardigheden, niet het gebrek aan iets, het is angst om beoordeeld en veroordeeld te worden.

Hoe komt het dat we toestaan dat anderen ons beoordelen? Hoe komt het dat we de mening van anderen zo belangrijk vinden? Hoe komt het dat we de macht over hoe we ons over onszelf voelen aan iemand anders geven?

Waarom vragen we bevestiging aan anderen? Waarom vragen we kan dit wel? Zie ik er goed uit?  Heb ik dat goed (genoeg) gedaan? Geloof je in mij? Waardeer je mij?

Als je geboren word moet je verbinding zoeken. Verbinding voelen is waar ons leven omdraait. Als kind ben je afhankelijk en moet je zeker weten dat je veilig bent, is het noodzakelijk dat je voelt dat anderen je goedkeuren. We kijken naar onze ouders en vragen doe ik het goed? Is dit goed genoeg? Hou je van me? En dat is volkomen logisch omdat we afhankelijk zijn van de zorg en goedkeuring van de mensen die voor ons zorgen, om te overleven.

Het probleem is dat velen dit nooit loslaten en blijven doen. Als volwassenen blijven vragen voldoe ik? Is het goed genoeg wat ik doe? Kan ik dit wel, heb ik het wel goed gedaan? Ze blijven bevestiging bij anderen zoeken.

Wat anderen van jou denken is niet belangrijk. Het is afhankelijk van hoe ze zich op dat moment voelen, van hun eigen ervaringen en wereldbeeld en dat kan elk moment veranderen! Het enige wat echt belangrijk is, is hoe jij over jezelf denkt. Hoe jij over je bedrijf denkt. Dat jij achter je dienst of product staat.

Als goedkeuring je drijfveer is, faal je altijd. Dat ene aanbod waardoor iemand jou geweldig vind, zorgt ervoor dat een ander je niet moet, je aanbod afwijst.

Dus blijf bij jezelf, sta achter je aanbod of dienst en gooi angst de deur uit.