Columns van Lieselotte Bogaard

Column #2

Van favoriete zomerjurk naar winterjurk
Heb je ook van die heerlijk luchtige zomerjurken die je het liefst elke dag wilt dragen? Jurken die je mooi vindt en die ook nog eens heerlijk zitten, ideaal!
Eén van mijn favoriete jurken is deze gele jurk. Hij heeft een vrolijke kleur, draagt fijn en ik kan hem zowel op mijn werk als privé dragen. Met accessoires zoals een kleurrijke ketting of de bruine gevlochten riem, krijgt de jurk telkens een andere uitstraling. Een veelzijdige jurk!

Ik borg vroeger mijn zomerjurken altijd op in eind september, want weg zomerzon = weg jurk. Maar dat hoeft helemaal niet! Je kunt het hele jaar door genieten van jouw favoriete jurk. Door te werken in laagjes kan hij het hele jaar mee.

In laagjes werken
Misschien denk je nu: hoe moet ik dat doen, werken in laagjes? Met deze 3 tips maak je jouw zomerjurk winterklaar:

• Combineer de jurk met een blazer. Dit geeft je outfit meteen een professionele upgrade. Zo ben je klaar voor elke (Zoom) meeting!
• Draag onder de jurk een top met lange mouwen of een dunne coltrui. Zo krijgt jouw zomerjurk in één klap een winterse uitstraling.
• Draag een trui over je zomerjurk. Weg zomerjurk, hallo winter rok.

Heb jij jouw zomerjurken al opgeborgen of draag je ze het hele jaar door?

Column #1

Wist je dat de kleur van jouw outfit bijdraagt aan jouw uitstraling en daarmee ook de effectiviteit van jouw verhaal? Voor een afspraak of presentatie is het daarom belangrijk om je bewust te zijn van de kleding die je draagt. Past de outfit wel bij jouw boodschap?

De Psychologie van kleur
Elke kleur heeft een betekenis (de psychologie van kleur). Wanneer je een outfit draagt in kleuren die jouw boodschap of verhaal ondersteunen, dan komt jouw boodschap ook beter over bij je gesprekspartner.

Graag geef ik je een aantal voorbeelden van passend kleurgebruik voor verschillende situaties aan de hand van een aantal kleuren. Zo kun je het bij je volgende afspraak meteen toepassen.

Donkerblauw
We beginnen met donkerblauw. Een kleur die veel mensen dragen tijdens hun werk. Donkerblauw staat o.a. voor betrouwbaarheid. Een afspraak met een nieuwe klant om jouw betrouwbaarheid te benadrukken, prima kleur. De kleur is ook gemakkelijk te combineren met andere lichte en donkere kleuren. Het is daarom een zeer geschikte kleur voor je professionele garderobe.

Rood
Wanneer je een presentatie op het podium van een evenement geeft, is rood een geweldige optie. Denk hierbij aan een rood pak of, als je het wat subtieler aan wilt pakken, een rode blouse. Rood staat o.a. voor kracht en actie. Dat is toch precies wat je wilt uitstralen op een podium!

Wit
Ben je een coach voor vrouwen in een burn out? Dan zou wit een goede kleur zijn om te dragen. Wit staat o.a. voor puurheid en openheid. Met een witte outfit stel je jouw cliënt gerust. Het geeft meteen een vertrouwd gevoel.

Zoals je ziet heeft een elke kleur een andere betekenis. Ik hoop je te hebben geïnspireerd  om de volgende keer dat je een (belangrijke) afspraak hebt, na te denken over de kleur van je outfit. Kleurgebruik? Ik word er blij van. Ik werk er de hele dag mee. Heb je een vraag, contact mij gerust.